DATORNICII LA CĂLDURĂ, EXECUTAŢI SILIT

Furnizorul de energie termică, RAM TermoVerde se află într-o situație financiară precară din cauza datornicilor. Mai exact, în decursul celor 3 ani de la înființare, furnizorul a acumulat, de la cetățenii rău platnici, restanțe de aproape 700.000 de lei.

Inițial, datornicii au primit somații și notificări, prin care erau chemați să-și achite debitele restante sau să le eșaloneze. Persoanele care nu au luat în calcul plata eșalonată a restanțelor au fost trimise în judecată pentru recuperarea debitelor, iar acum societatea a trecut la executarea silită.

Mai grav este că din cauza buzoienilor rău platnici, ceilalți cetățeni care încă mai sunt racordați la sistemul centralizat de încălzire au de suferit. Furnizorul de agent termic RAM Termoverde este pregătit să furnizeze căldură în caloriferele buzoienilor, imediat ce temperaturile vor scădea.

Veștile proaste nu se opresc aici. Cei aproape 3.500 de abonați pe care îi mai are RAM Termoverde, ar putea plăti mai scump căldura din această iarnă. Deși preţul pentru gigacalorie nu a fost încă stabilit pentru iarna 2023-2024, conducerea Primăriei Buzău estimează că valoarea acesteia ar putea crește cu 15 procente.

Related posts